Instructies

Onderstaande instructies hebben invloed op de slagingskans.

Het is sterk aanbevolen om eerst uw beiden vruchtbaarheid te laten onderzoeken, zie vruchtbaarheidsonderzoek.

Het steriele inseminatie pakket is ongeschikt voor hergebruik. Insemineer in de vruchtbare periode. Wanneer er een positieve ovulatietest is, begin dan dezelfde dag nog met insemineren. Bij de eerste inseminatie dient de man zijn voorgaande ejaculatie tussen de 2 en 7 dagen geleden gehad te hebben. Insemineer niet vaker dan 1x per dag, 1x in 2 dagen mag ook. Insemineer in de 4 dagen na de positieve ovulatietest.

Er wordt aanbevolen om aan een voorspel te doen. U kunt de ejaculatie opvangen in het steriele potje. Sperma blijft leven bij kamertemperatuur, maar wacht niet te lang met insemineren, maximaal 1 uur na ejaculatie, liefst eerder.

Inseminatie instructie

Haal het spuitje uit de verpakking en beweeg de stamper even heen en weer. Zet de flexibele inseminatiekatheter stevig op de spuit zodat hij goed vastzit en zuig langzaam het sperma op, probeer niet te veel lucht op te zuigen. Breng de spuit met katheter voorzichtig in de vagina zodanig dat u de spuit nog kan bedienen, uw vingers kunnen nog net achter de “hendels”. De lengte van de spuit met katheter gemeten vanaf de vingers die om de “hendels” zitten is ca. 10,5 cm. Gebruik geen andere dan de bijgeleverde 5 ml spuit, anders zou de combinatie mogelijk te lang kunnen worden, waardoor er te diep wordt geïnsemineerd. Dit heeft een negatief effect op de slagingskans.

Seksuele opwinding bij de vrouw speelt een grote rol. Door seksuele stimulering verandert het vaginale slijm, waardoor het beter doorgankelijk is voor de zaadcellen. Wanneer een vrouw een orgasme heeft maakt de baarmoedermond peristaltische bewegingen, die waarschijnlijk als doel hebben om het sperma in de baarmoedermond te transporteren, zo worden de zaadcellen een stukje “op weg” geholpen. Het beste is om tijdens of voor een orgasme het sperma in te spuiten. Niet heel snel, doe er ongeveer 3 seconden over. Trek even daarna de spuit of pipet langzaam uit de vagina. Hierna mag de vrouw, indien mogelijk gerust nog meer orgasmes hebben.

U dient even te blijven liggen, indien mogelijk een half uur. Er zijn een aantal onderzoeken geweest die aangeven dat er een verhoogde kans is op bevruchting als u blijft liggen, dit is wetenschappelijk nog niet bevestigd. Na de inseminatiepogingen breekt er een spannende tijd aan, we hopen natuurlijk dat het gaat lukken!

Indien u na 6 pogingen nog niet zwanger bent geworden, is het verstandig om toch het medische circuit op te zoeken.